En galär är en gammal typ av fartyg som drevs främst med åror. De så kallad galaräfartygen kom under 700-talet före kristus och hade ofta ett stort antal åror på båda sidorna. De klassiska galärfartygen användes i bred omfattning hela vägen in till 1800-talet innan de sedan ersattes av mer moderna båtar.

De fungerade med andra ord bra, men tillslut kom tiden ikapp dem och nyare mer modern teknik ersatte dem.

Samma sak ser vi inom sportbettingen. Bara för 15 år sedan spelade de flesta på helgens matcher i den lokala kiosken. Där samlades man och framför tv-skärmarna som visade trav satte man ihop sin stryktipskupong som man sedan lämnade in. Det här var ett sätt som många spelat på under en väldigt lång tid.

Även om detta fortfarande existerar så har det mesta ersatts av mer moderna lösningar nu. Spolar vi fram till 2020 sker en väldigt stor andel av all sportbetting online och det ökar för varje kvartal som går. Sedan spelregleringen 1 januari 2019 har även Svenska Spel på allvar klivit in online. Även om det gick att spela hos dem online tidigare har de börjat satsa ordentligt online nu.

Om ytterligare fem år är det nog svårt att ens tänka tillbaka på papperskupongerna nere i kiosken.

Så ser det ut överallt. Tekniken kommer och tekniken kommer fort. Det gäller att du utnyttjar den maximalt till din fördel. Ta del av våra bettingguider, ta del av våra oddsbonusar och försök hitta din edge mot spelbolagen. Istället för att beklaga sig över teknik bör man använda den till sin fördel. Vara längst fram och använda de verktyg som numera finns.

Att följa de olika lagen i sociala medier är ett perfekt exempel. Bilder från träningar kan avslöja om en spelare kommer till start till helgen eller inte. Ett pressmeddelande som du ser i realtid gör att du hinner reagera före marknaden.

Så vi har tagit oss från galärer till moderna kryssningsfartyg och från kiosken till mobilen. Jag skulle inte vilja gå tillbaka i alla fall.